torsdag 6 mars 2008

Då har man börjat blogga då...

Ok,får se hur detta nu fungerar.. brukar ju fastna i andras bloggar,så det kan ju bli kul att få dela med sig av mitt lilla "enkla" liv till andra kanske intresserade, tvillingförälder eller ej :-)

Jag får börja med att klistra in det jag redan skrivit i min presentation i ett annat forum,då det nästan blev lite bloggande...



Hej på er!Jag är gravid med mitt/vårt första barn....trodde vi ja..det visade sig att det var 2 st på bebisar i magen!

Jag är beräknad till den 3/2-08,men man vet ju aldrig med tvillingar...De "räknas som" enäggs, jag har en moderkaka och en väldigt tunn skiljevägg.Vi har precis köpt en villa, vovve sedan tidigare , ingen volvo,måste väl skaffa ny bil nu.. och snart 2 "vildingar"!...

japp det är 2 små killar, var ju nyfiken Själv jobbar jag som resande säljare inom hund och kattfoderbranchen, kanonkul, trivs som fisken!

Min karl Peter jobbar som musikproducent, snickaren håller precis på att färdigställa musikstudion här hemma, perfekt att han kommer finnas nära till hands när det "smäller"

Lite om vad som händer och fötter i magen:



1 Oktober vecka 22+0

Var på 3:e ul(Tillväxt kontroll)Allt såg jättebra ut, vad gäller fostervattenmängd och deras tillväxt, den ena väger 431 gr och den andre 437 gr, Verkligen jätteskönt!Har gått upp 8 kg totalt...än så länge.

Mitt järn är inte bra nere på 100 nu, får äta mer Niferex, försöker ju äta järnrik mat, men det hjälper inte...kanske sänker mitt kaffeintag järnet:-/Vi fick med oss 2 fina bilder på genitalierna, går inte att ta miste där inte! Ha Ha Pappa Peter är stolt )

Jobbar till 100% fortfarande men foglossningen gör sig påmind oftast hela tiden nu.., trist, men ska tackla ner lite på resandet snart.



15 Oktober 24+0

jiipiie!..magisk gräns detta!10 kg har jag gått upp nu.Bebisarna(går under benämning "SKRUTTARNA")Jobbar på till 100% än så länge, efter 9/11 har jag inget distrikt kvar, men vi löser det, sa min chef-han är snäll han!Jag börjar att känna mig otymplig, framförallt i bilen när man ska backa och när jag ska in och ut ut bilen med säljväskan.Att ta på sig skor ska vi inte tala om..



29 Oktober 26+0 +12 kg

Tillväxt ul idag, allt såg jättebra ut, ena älsklingen väger 920 gr och den andre 950 gram, lika mycket fostervatten hos båda, Underbart att allt är ok så här långt, man stressar liksom upp sig inför varje ultraljud.Fick bara beviljat Hp till 50%! Min kontakt håller just i detta nu på med ärendet och pratar med "en specialist" hon har nu ringt mig 2 ggr om vidare upplysningar-(hur mycket och hur många ggr om dagen lyfter du?) Allt från 1 ggr-flera 100,i vikt allt från 400 gr-flera ton, det pendlar liksom.Ja ja..får se hur det blir!

Ena tvillingen ligger nu under "ena" revbenet och trycker på,det gör förbaskat ont när jag sitter för det mesta, hoppas att han ändrar position,typ NU! sidoläge är det som gäller.

Peter ställer upp enormt mycket för mig,han är BÄST!Han är omtänksam och vårdande, tar det mesta med vår hund samtidigt som han lagar mat och fixar med studion,som är klar typ nu..flyttar in all utrustning i dagarna!Fick med en låt till melodifestivalen -Jag är så stolt!Den börjar det att jobbas på så fort grejorna kommit in i studion.



22 November 29+3, + 14 kg

Ul igår, krabaterna väger nu 1300 respektive 1400 gram var, läkarn sa att jag var som en enlinggravid i vecka 36.Fostervattenmängd ok på båda.Lite vita blodkroppar i urin, ska skicka ett nytt prov på analys.Järnet uppe på 112 nu, tjihoo!Jag blev nu sjukskriven på 100%, jätteskönt, då den ena nu trycker mycket upp mot lever och revben,och det gör ont!Sover som en kratta! hur ska de få plats, kan man ju undra?? 1:an (vänstra)ligger nu med huvudet långt ner, 2:an ligger i tvärläge på höger sida med benen upp mot huvudet, det är den lilla skrutten som skaver mot mitt revben, hoppas att han vänder sig nedåt, så att det blir lite mer plats!



25 November

Peter friade till mig igår, vi är förlovade!Var på Edsbacka och åt god mat tillsammans med ett annat kompispar. Med en egendesignad jääääääättefiiin platina ring gick han ner på knä!Jag är lyckligaste människan, Jag älskar dig mitt hjärta!



29 November

Hmmm, har känt mensvärkliknande smärtor igår, inatt och nu på morgonen,växtvärk?förvärkar? har ringt bm, fanns ingen på plats just nu, de ringer tillbaka kl 13.00..Åkte in och de kollade med ctg, tog leverprover(pga, smärtan under revbenet)blodtryck och urinprov, samt kände så att jag inte var öppen, det var jag inte. SKÖNT!Så vi kunde åka hem igen.



7 December (31+4, 72 kg!)

Foglossning, känns framförallt när jag suttit eller på morgonen när jag kliver upp ur sängen, härom natten tog det ca 5 minuter att gå till toaletten, jag trodde ryggen skulle gå av!!Det är ganska tungt nu måste jag säga..men men det är det ju värt!!Peters produktion "Natali" fick en nominering till Grammis för "årets låt" den 9/1 är den galan, jag har nu "tvingat" honom att delta där, så länge jag inte ligger på förlossningen just då.Kommer naturligtvis att rösta som en TOK Helt plötsligt blev min presentation ngn slags blogg..ja ja..



14 December 32+4

Var på tillväxtkontroll i dag, inte lika positivt..Killarna mår bra och så men de växer inte som de ska riktigt, den ena låg sist på +-0 den andre på -5%, nu 3 veckor senare ligger den ena på -11% och den andre på -22%, mot kurva.Jag fick göra ett extra flödesultraljud, det såg bra ut så det var inte det, men kan vara moderkakan som inte hänger med riktigt, har varit förkyld i 2 veckor..om det nu kan ha ngn betydelse?!Tyvärr kan jag inte påverka detta på något vis!Ska nu på kontroller en gång i veckan.Peter säger att han nu ska börja "göda" mig...jojo..som om han inte redan gjort det! )Positivt är att den ena nu vänt sig och båda ligger nu "startklara"

Tvilling 1=1895 grTvilling 2=1650 gr21



December 33+4

Flödeskontroll idag-allt såg bra ut, lilleman lite trögare flöde men håller sig inom ramarna iallafall.Lilleman han vänt sig igen!! så nu ligger han med huvudet uppåt igen..ja ja..hoppas på vanlig förlossning iallafall.Mycket aktivitet på den lille krabaten-blir nog akrobat när han blir stor!



27 December 34+3

Tillväxtkontroll, allt såg bra ut, "lilleman" har vänt sig igen...så nu ligger han neråt med huvudet igen-stanna gärna så tack!1:an väger nu 2115 gram, 2:an väger 1980 gram.

Klåda på magen och känselbortfall på magen, fortsätter.. :-/Men nu ska det väl inte vara så långt kvar?!

Peter är stressad som en tok, med ett av två bidrag till melodifestivalen, så jag får inte föda barn innan denna är färdigproddad, ja ja...hur lätt de nu är att knipa?!



7 Januari 08 vecka 36+0

Bm idag, höll på att sätta ihalsen när 1:ans hjärtslag var uppe på 170, fick sätta mig ner och vänta 15 minuter, så gjorde vi om det då hade han kommit ner på 130 igen, Skönt!Det var för att han var väldigt aktiv just då.

Peter hörde på en gång att de var mycket snabbare,än vad de brukar ligga på, kallas för arbetsskadad!!:-)

Igår hade jag massor av mensvärk och sammandragningar, men den värken har jag haft från och till i flera veckor nu,dock var de kraftigare igår. Sovit som en kratta inatt, ont i sidan när jag vänder mig,jag sträcker någon av de få musklerna som jag har kvar i sidan..gör skitont!Svettningar och konstiga drömmar..Peter sitter just nu och färdigställer det sista till "artisten" så hon kan sjunga om på denna produktion istället,vill ju inte förstöra dennes chanser till melodifestivalen, sedan kan jag föda barn...känns inte alls stressande..



8 Januari

Kass natt med mensväken från hell,men inga barn här inte...träning ger färdighet var det någon som sa..men hur mycket träning då?? Det är ju inte OS i barnafödande liksom,eller?Mår illa.

11 Januari vecka 36+5

Tillväxtkontroll idag! 1:an ligger som han alltid gjortväger 2660g, 2:an...ligger böjd som en liten ostbåge..med både huvud och fötter ner..jaja..men han väger iallafall2400 gr! tjihoo!Läkaren gjorde en koll på tappen-jisses jag är "mogen" tappen är 0,5-1 cm bara,framåtställt och mjuk!!!Vi fick en ny tid den 22/1(om jag ens behöver utnyttja den tiden, som han sa)för flödeskontroll samt ev igångsättning-då...lite beroende på hur värdena ser ut, men han sa att jag skulle ta med mig väskan!Hilfe jag kommer snart att föda BARN!!!Tjihoooo!!



15 Januari 37+2

Känns som en evighet sedan jag skrev sist..Bristningarnas intågande!

Det är sammankopplat med en fruktansvärd klåda på magen!!Inte en tillstymmelse till värk, förutom mensvärken varje natt och även vissa dagar..vill att de sätter igång NU, är sååå trött!!



22 Januari 38+1

Hua, klådan på magen..har lyckats blivit som värmeutslag som nu gjort entré på händer, fötter, skinkorna, armarna och mina knän, det kliar så att jag blir tokig, var inne förra veckan på ett leverprov, men eftersom de inte hörde av sig, var det väl inget fel på dessa?!!

Knaprar tavegyl för att lindra det värsta.

Idag ska jag in på flödeskontroll och eventuell igångsättning, jag hoppas såååå mycket att de kan sätta igång mig idag, för jag tror inte min kropp eller humör eller någon annan runt mig...då närmast min sambo klarar av detta längre. Jag har inatt sovit ca 4-5 h,känns som jag kan göra vad som helst för att de ska sätta igång mig nuuuu!!!

Jag hoppas verkligen att jag inte skriver här innan busarna är här!

Kram kram



31 Januari

Nu har de äntligen kommit!

Jag blev igångsatt den 23/1 kl 11.00. De tog hål på fosterhinnan hos tv1,värkarna ville inte riktigt sätta igång så värkstimulerande dropp sattes in.ca kl 14-15 började värkarna att komma, de kollade hur pass öpppen jag var..inte alls öppen, men tappen utplånad..hmm det gick inte undan precis..Ytterligare ett par timmar senare av mycket täta värkar 1 gång varannan minut, trots det ingen progress vad gällde öppningen, bara någon cm..Kl 24.00 var jag öppen 3 cm, låg då i frossa med stigande feber, hade då också fått Eda,TACK till den som forskade fram de underbara smärtstillande!Jag gillade inte lustgasen, tyckte effekten försvann efter ett par timmars användning och att jag bara mådde illa av den.

Jag provade även akupunktur-hjälpte inte ett skvatt, tensapparaten fungerade lite iallafall, värmande gelekuddar använde jag också...så nog provade man på det mesta vad gäller smärtlindring.Efter att de satt in edan, så ökade de på värkstimulerande droppet, men var tvungna att stänga av de en halvtimma senare då värkarna skenade igen, så när kl var 04.00 ena lillkillens hjärtljud var uppe på 190-195 stadigt,jag hade 38,6 i feber och frossa, så togs de beslut om akut snitt, vilket jag inte protesterade emot, jag var helt slut och ganska tagen, så allt var välkommet just då!

Min älskade Peter var stark i det hela, han stöttade och hjälpte mig, så gott en kille kan göra i den situationen, vet att han var jätte orolig och nervös, men han var fantastisk!

Kl 05.19 tas tvilling 1 ut, det är Bastian på 49 cm och 2760 gr,

05.20 tas tvilling 2 ut, det är Milo på 48 cm och 2335 gr.

De fick hjälpa båda lite grann med andningen, Bastian med en slags grej som gör det lite lättare att ta sina egna andetag, den liksom "skjuter "på luften..vet inte vad den hette.

Milo hade det lite tuffare och andades inte själv förän efter 5 minuter, så 2 barnmorskor höll på med honom, Peter hörde hela scenariot och de var den värsta stunden i hans liv har han sagt.Peter visade upp lilla Bastian för mig inne i operationsrummet, medan de höll på med Milos andning utanför.Bastian var ju de underbaraste jag sett i hela mitt liv, känslor som svallade, orolig för Milo, samtidigt som man har världes vackraste skapelse framför sig.Några minuter senare kommer Peter in med Lilla Milo!!Allt har gått bra!!Jag får åka till uppvaket,Peter och barnen åker till vårt rum.När klockan är 11.30 får jag ÄNTLIGEN komma upp till min lilla familj på rummet och faktiskt hålla i mina barn!Då hade peter redan bytt några blöjor och koppmatat, han var ju klockren på detta.

Vi kom hem från BB, efter att ha legat där i 1 vecka, de har nu kommit upp i sin födelsevikt och mår prima.Dett är de bästa jag gjort i hela mitt liv,

Tack Peter för dessa vackra underbara barn!!!!!

Kram kram!

Inga kommentarer: