Dag 6 som sjukling för Bastian, men friskare och feberfri i dag! Då passade vi på att göra knäck, första gången jag gör det själv..
Koka upp 2 dl vispgrädde, 2 dl socker och 2 dl ljus sirap, koka till 125-130 grader. Detta tog ca 30-40 minuter, (stod 15-20 i receptet)
Blanda i 2 msk margarin och 3-4 msk hackad mandel när detta är klart.
Har man ingen termometer gör man det beömda kulprovet, droppa i lite av smeten i ett glas med kallt vatten, konsistensen som blir på droppen, blir knäcken när den stelnat.
Det var lite pyssligare att droppa i knäcken i de små formarna under tidspress eftersom smeten blir segare och segare, helt barnvänligt är ju inte detta, allt blir ju galet varmt, barnet lärde sig dessutom "Aj som fan" då fingret var i vägen för smeten. men pilla miniformar är annars ett bra barnarbete..och äta knäcken förståss! Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar