söndag 10 november 2013

Utbyggnad-start

En liten dröm som grott i över ett år, kommer att bli verklighet.
Egentligen ska jag inte ta åt mig äran för att detta kommer att bli till denna verklighet, utan min man. Han drar det stora lasset vad gäller kontakter med en del av de som är involverade. Men vi har en projektledare, Clockhouse, som kommer att sköta om alla tunga bitar och hela driften från början till slut.
Vi gör det som är lite mer skoj, som att välja färger, material, golv osv.
Vi väljer att bygga ut för att barnen ska kunna få var sitt rum vad det lider utan att någon av dem eller vi ska ha ett rum med endast smala små fönster nära taket i källaren/ undervåningen (vi bor i ett sutteränghus) samt att mitt arbetsrum/gästrum då försvinner. Att ha arbetsrum i sovrum går bort.
Vi kommer att bygga ett sovrum och ett vardagsrum till, samt få en ordentlig hall som har varit i princip obefintlig.
En altan har rivits bort med hjälp av goda vänner, bubbelpoolen är nedmonterad och flyttad till garaget. Allt är startklart för att börja gräva ut för grunden. I morgon måndag kommer de att börja med utgrävningen. Det känns otroligt spännande!
Idag har vi flyttat ner vår obefintliga hall (kläder, krokar, skoskåp och annat "hall-igt") för att byta entré för minst 6 månader framåt. Man ska såga bort hela farstukvisten med tak, för att sedan bygga vidare därifrån så för att vara ur vägen för hela bygget, använder vi källarentrén istället.

Fina vänner som hjälper till med rivning av altan. Om allt flyter på som det ska, står det en utbyggnad på denna del, ungefär lika stor som altanen, bortsett från upphöjnaden med poolen längst bort i bild.

Det går undan när det är många starka karlar!

Denna furstukvist ska monteras ner och marken till höger ska grävas ur för ny grund.
Bild från när vårt hus byggdes 1967.

I förgrunden ser man förstukvisten som vi tyvärr kommer att riva. Fönstret i bakgrunden är vårt vardagsrumsfönster mot framsidan av huset. Här bygger man hus på "riktigt",  inga färdiga väggar.
Familjen som byggde huset 1967 är vår nära väns mormor, morfar och pappa. Väldigt rolig att få lite bakgrundshistorik och att se bilder på huset från förr. Det bodde en familj i huset, endast ett år mellan oss och vår väns morföräldrar, de hann bygga om förbättrat övervåningen en hel del innan vi flyttade in. 
Det blir inte en timrad utbyggnad, men en fasad som kommer att "se ut som timmer", inte helt lätt när man vill att det ska passa till den gamla delen, men vi tror att det blir bra till slut i alla fall.
Igår levererades en grävmaskin hit. Det är nära nu!

Inga kommentarer: