torsdag 13 maj 2010

Skansenbesök.."Inte utan brorsan"

Minns att jag förra året var lite besviken på Skansen, jag har inte ändrat min inställning till i år heller. Känns slitet, lite tråkigt, få djur, man ser i alla fall. Klart vi såg 2 hästar, älgar, renar och sälar samt björn. De resterande hägnen såg ut att vara tomma med sunkigt vatten och skräpigt runt omkring. Men visst stod vi alla föräldrar med våra förväntansfulla barn och stirrade oss blinda in i en buske för att eventuellt få se en mink. Ingen mink.Vattenbäckarna var nog roligast i parken. Fontänen var inte heller så dum. Här Milo till vänster&Bastian till höger.
När vi väl kom till det lilla tivolit var lyckan total. Här Milo som tröttnade redan innan bilen slutat åka.. Bastian som är den lite modigare av dem, studsade genast upp i det lilla sätet till en karusellgunga för mindre barn. Milo skulle minsann också upp..men när väl selen var knäppt utbrast han "FÄRDIG" "FÄRDIG!!" med skräck i rösten, med andra ord hade han ångrat sig. Bastian åkte alltså i dag sin första tur med en karusell. Grymt kul, så kul att det var stora tårar som sprutade när turen var över och alla skansens besökare skulle minsann få veta vilka hemska päron han hade som fråntog honom en andra åktur..(Det blev en till såklart, så hemska var vi inte) "Hejja-Hejja!!"
Bastian åkte en traditionell karusell, medan jag sprang iväg med Milo som ABSOLUT skulle åka tåget. Ingen töntig vanlig karusell här inte. Tåg är lite ballare. Tåg fick det bli. Men att förklara för en 2,3 åring att du måste köpa en biljett 50 meter ifrån själva tåget..Hey! Väl framme i biljettluckan med ett gråtande barn, så var det inte där man köpte biljetten till just den attraktionen, det gjorde man på plats.. ok, tillbaka med ledset barn.. Här Bastian som åker karusell med pappa, trots att de är fighter dem imellan varje dag, ibland större ibland mindre så har de svårt att vara utan varandra..
"Inte utan min bror"..

Man blir ju alldeles varmt i hjärtat när man ser sina barn har så roligt under en dag, och vi!
Tack finaste familjen för att ni finns!

3 kommentarer:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Plutten! Säger han "Vill ha brorsan"? Sötis!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Åhhh... så viktiga för varann. Han ville väl dela upplevelsen!

Familjen Sundström sa...

S fastnade totalt framför datorn nu då hon fick se karusell filmerna. Fick spela dem om och om igen för henne :)
Så kul de verkar ha fast längtan efter brorsan kommer fram så sött!
Vi ska också till skansen snart (med öppna förskolan i början på juni) och hoppas att vi har större lycka än ni med att hitta djuren.
// Sargit