måndag 27 december 2010

Julen..

Jag fick ett Wii sport med en wii fit-bräda(en stepbräda) av Peter i julklapp. Exakt vad hans baktanke var tänker jag inte grotta in mig närmre i, för kul är det i alla fall. Jag hade köpt en tavla.
Den hänger i vår hall:

Själva julafton skulle firas hos fjunens farmor&farfar med efterföljande kvällshäng i soffan och mysiga samtal utan 2 barn hängandes i taklampan alternativt kast med liten biljardkula genom fönster, då vi skulle sova över hos dem.
Vi får aldrig riktigt tillfälle att sitta i lugn och ro och prata med Peters föräldrar, vi jagar mest barn. För det finns massor av pillvänliga och extremt spännande saker i deras hus. Små "tittskåp" stora så att 3-åringar kan krypa in och skutta runt bland tomtar, sladdar och gamla bultar för brinnande livet. Ca 17 st oidentifierade kökskåp med skojiga don i. Känsliga saker, dyra saker, fina saker, värdefulla saker och helt enkelt väldigt mycket saker. Tro mig, de har inte rörigt eller så,tvärtom. De har däremot fyllt alla deras saker i en väldigt gammal skola, med andra ord ett väldigt stort hus att sprida ut alla dessa grejor på. Det är väldigt väldigt mysigt och vackert hus, just därför kanske man blir lite extra nervös att släppa loss 2 tyfoner invändigt.
Kvällen som skulle ha kunnat avslutats med ett glas valfritt i soffan med lite rogivande samtal. Barn som dunar nöjt och fint i sina sängar, slutade med en något hastig intagen julmiddag, jag hoppade över snappsen, för att sedan intaga kaffet och efterätt i soffan med paketöppning i lite högre hastighet än normalt.
Bastian fick tyvärr efter 2 h en allergireaktion mot deras hund, en Golden retriever. Svullet öga, kliande, hosta, rosslig och mycket dålig andning samt konstiga nässelutslag i pannan. Att då sova kvar var inte ett alternativ. En mycket trevlig kväll dock, men hemma redan klockan 21.00. De mysiga samtalen får vi vänta med. Vi ska ta upp detta på 3-årskontrollen som äger rum snart, om vi kan få något som vi kan ge Bastian innan besök hos dem eller annan med pälsdjur. Må detta växa bort!
Fjunen hade noll "respekt" för tomten, som jag hade en fantasi om. De fladdrade fram till honom som om de var deras favoritfröken på dagis. Paketen var föga intressanta. Tror det blev för mycket..de liksom tröttnade efter ett par stycken. Ville hellre gå och leka i farmor och farfars leklåda för barn.
Två dagar senare var det dax för att fira med min del av den yttre familjen, det gjordes hos min systers familj. Lika trevlig middag och med en paketöppning över hastigheten från föregående, då de bara var kids som skulle få paket. Fjunen fick varsina radiostyrda monstertruckar-utan att överdriva fick vi nästan knuffa tillbaka Bastians ögon i dess hålor, han blev så glad så han höll på att smälla av! Det är ljuvt att se sina små så glada!
Trevligt och intensivt, men så är väl julen? Trevlig och intensiv, det är först nu i mellandagarna som alla pustar ut.

Mellandagsrean gjorde vårt hem mer fylld i elektronik, så om någon i kommunen undrar var elen tagit vägen så finns den hos oss. Vi köpte oss och medresenärer på den nalkande 6 timmars flygresan lite eventuell ro, 2 st bärbara dvd:er till fjunen. Vi köpte mig lite ro, en ny laptop till peter. Samt en trådlös sensor till wii-spelet.
Testkör deras enligt dem, "Datorer"

 Nya hörlurar står på listan, då propparna inte är gjorda för små barnaöron..här Bastian.
Här Milo, mitt uppe i spöket laban på dvd.
Ett något längre inlägg än vanligt, men så är det jul en gång om året också, Kram på er!

3 kommentarer:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Du skriver så roligt! "om någon i kommunen undrar var elen tagit vägen så finns den hos oss" :-D

Riktigt tråkigt med den allergiska reaktionen :-/

Vikkan sa...

Underbar tavla! Så mitt i prick!

Härligt med jul och gemenskap men ack vad tiden går fort och sen får man pusta ut i mellandagarna.

Håller med om att barnen fick alldeles för mycket paket. De tröttnade till slut, slet upp pappret på de sista och bara konstaterade att aha, det var en bok, en docka, en radiostyrd bil. What, en radiostyrd Blixten MacQueen och Elias jul var gjord! Det var bara denna bil som existerade sen.

Tur det dröjer ett år tills nästa jul så de hinner leka med allt de fick.

God fortsättning!
Kram Vikkan

Maria sa...

Bärbar DVD är guld värd.
Våra spelare har nu hängt med i över 3 år och de har räddat många långa bilresor. Fungerar även bra i stugan när de kan lägga sig i varsin säng och se varsin film. Tror att det är vår "bästa" investering för själslig ro hos föräldrarna!
Vi har nu nått "nästa nivå" och i jul har det spelats Monopol med 2 st 7-åringar - intressant, båda kan ju inte vinna!