fredag 6 maj 2011

Skåpstjuvens kompis "present-nisse"

För att göra en relativt kort historia av en lång. Hos oss lever en liten profil vid namn "Skåpstjuven" Han städar/gömmer leksaker och andra saker på vift om man inte städar upp efter sig. Rätt som det är kan dinosaurierna som päronen tröttnat att trampa på upphittas i ett skåp, i en påse bakom en byrå eller på annat konstigt ställe.

Igår köpte Peter ett par sparkcyklar som de pratat om ett tag. Fjädrarna vet inget än. Vi utvecklade i kväll en ny liten profil nämligen skåpstjuvens kompis "Present-nisse", som kan komma att lämna presenter till snälla barn-precis som tomten gör om natten.
Det vi inte visste var att det är en helt annan sak att så en historia hos en 2.5 åring(då skåpstjuven flyttade in hos oss) som att så den i 3.5-årig jord.
Hey vad vi fick omvärdera. Bastian undrade om Present-nisse hade tänder?.. "Jo det har han ju men inga läskiga huggtänder som du tror, utan vanliga precis som du och jag, som Pappa och Milo.."
"Hur ser han ut?" "Kommer han om natten"
Pappan ritade, en snäll liten farbror. "Så här ser han ut" Fjädrarna tittade noga..Peter är duktig på att rita och det såg ut som en snäll liten farbror.
Bastian var fortfarande mycket bekymrad och avstod hellre från presenten "Jag vill inte ha pesent!" än lät present-nisse komma och lämna den i deras rum. Vi omvärderade och sa att han inte kommer att gå in i deras rum hux flux, utan knacka på dörren, prata med mamma och pappa innan, kanske ta en kopp kaffe, lämna den eventuella presenten till oss och att vi i vår tur gav den till dem. Bastian var nästan gråtfärdig vid läggningen.."Mamma och pappa vakta oss!" "Ja mitt hjärta alltid, det vet du"

Stackars barn-vad har vi satt för griller i huvudet på dem!
Vi ville ju bara ge dem varsin sparkcykel på ett roligt sätt, så när de vaknar upp i morgon står de där vid deras sängar.
Nu har vi vecklat upp cyklarna, vi tänker placera dem vid deras sängar och bara hoppas på att "Present nisse" går i god jord..
Vi har lärt oss att det kanske räcker med tomten som påhitte-figur.

4 kommentarer:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Ni är så påhittiga! Nu måste ni vakna före grabbarna och tjuvfilma upptäckten!

Evelina sa...

:-) Vi tog förnuftet till fånga och lät cyklarna stå uppe i köket för att inte Bastian skulle bli rädd att han faktiskt hade varit i hans rum. På morgonen dock var det de första de började prata om. "Har han varit här?" "Lämnade han pesent?" Vi berättade att det faktiskt inte fanns någon present-nisse, utan att det var Peter i detta fallet..Det får räcka med tomten och skåpstjuven.. De blev jätteglada och har bränt runt med dem ett tag nu! Kul i allafall! Kram på dig!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Haha, bäst kanske innan man slingrar in sig i allt för många lögner! :-)

Vikkan sa...

Ja, Tomten räcker gott och väl! Men det var underhållande läsning iaf.... =)

Maken fnissade bredvid mig när jag hade högläsning för honom!

Som svar på din fråga så mår jag förträffligt. Inga utbrytningsförsök ännu men efter Lisebergs trädgårdsdag imorgon är jag redo dock så då hoppas jag bebis vill titta ut inom ett par dagar.

Kram på er