Förr bakade jag den traditionsenliga med havregryn, tills denna klev in i mitt liv, den är gudagod, snabbt går det också. Prova!
Detta behöver man:
100 gr smör
2,5 dl mjöl
2,5 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
4 äpplen
kanel-------------------------
Sätt ugnen på 140 grader
Smöra fomen
Skala och klyfta äpplena, som du lägger i formen, pudra på kanelen.
Smält smöret, som sedan blandas samman med mjölet, sockret, bakpulvret och ägget till en massa.
Sedan klickar du bara ut massan jämnt över äpplena. Låt den stå i ugnen i ca 1 timme.
Det blir en "knäckig" yta på pajen smakar lite som kola, den är fantastisk!
Ha en fin söndag på er!
2 kommentarer:
Hej Evelina...
Igår bakade jag, Tora och Rut din knäckiga äpplekaka. Supergod och uppskattad bakning. Tack för tipset.
Kram på er
-tobias.
Vad roligt att ni gillade den! Kul, Tack!
Kram på dig med!
Skicka en kommentar