Förr bakade jag den traditionsenliga med havregryn, tills denna klev in i mitt liv, den är gudagod, snabbt går det också. Prova!
Detta behöver man:
100 gr smör
2,5 dl mjöl
2,5 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
4 äpplen
kanel-------------------------
Sätt ugnen på 140 grader
Smöra fomen
Skala och klyfta äpplena, som du lägger i formen, pudra på kanelen.
Smält smöret, som sedan blandas samman med mjölet, sockret, bakpulvret och ägget till en massa.
Sedan klickar du bara ut massan jämnt över äpplena. Låt den stå i ugnen i ca 1 timme.
Det blir en "knäckig" yta på pajen smakar lite som kola, den är fantastisk!
Ha en fin söndag på er!
Hej Evelina...
SvaraRaderaIgår bakade jag, Tora och Rut din knäckiga äpplekaka. Supergod och uppskattad bakning. Tack för tipset.
Kram på er
-tobias.
Vad roligt att ni gillade den! Kul, Tack!
SvaraRaderaKram på dig med!