tisdag 31 augusti 2010

Uppgradering..

Byte av fönster är nu i full gång, inte alla men till fjunens och vårat sovrum. Det blev liksom en påföljande nätt ring på vattnet av vattenskadan som varmvattenberedaren orsakade i våras. Då Nivellgolvet sattes in tog man luftintaget uppe på väggen som in/utgång för den luften som pumpas genom golvet, med andra ord ingen till-luft i våra rum. För att slippa borra upp nya hål i väggen, ytterligare kåpor som får trängas med luft/värmepump och fläkt utanpå huset, så uppgraderade vi fönsterna som i vilket fall var i behov att bytas. I dessa sätts då luftintag in. Fin-fint! Milo och Bastian myser under en filt i den underbart sköna men obarnvänliga soffan.

Fjunen trivs toppen på dagis och en del förändringar har gjorts där, en del ny personal samt ny föreståndare. Fjunen har delats in i olika grupper, men bara för 1 dag i veckan då de går ut i skogen. En annan dag i veckan går båda grupperna ut tilsammans. Inriktningen blir lite mer åt ett ur&skur-håll, men långt ifrån helt. Tanken att man ska vara mycket utomhus finns där. Det gillas skarpt från oss. Då det känns som barnen hålls friskare och det känns som rätt i tiden, men det är vad jag tycker.

2 kommentarer:

TvillingTur sa...

Så roligt och skönt (speciellt för er päron) att de trivs så bra på dagis. Det är guld värt att känna sig lugn när man lämnar iväg sina juveler sådär varje vardag.

Tora och Rut verkar stormtrivas dom med. Personalen tycker det känns som om de två små damerna alltid varit hos dom på dagis. Så varma i kläderna har dom hunnit bli på 2 veckor. Kanon. Känns tydligt hur stor nytta dom har av att vara två jämfört med de andra stackars enlingarna som kämpat med sin egen inskolning. Även om det verkar gått rätt bra för de flesta. Fast våra har inte släppt en endaste tår än så länge. O det lär vara pågrund av sin kompanjon tätt i ryggen.

kram på dig.
-tobias.

Evelina sa...

Härligt att det gått så fint för er! Precis så har jag tänkt också " stackars enlingar som inte har någon vid sin sida" men men de klarar de ju också, även om twins har det mycket lättare oftare.
Kram på dig!