fredag 6 september 2013

Det här med barnprogram och barnfilmer..

Pojkarna sitter och tittar på "Rädda Willy" del 2 just nu, första delen är redan avklarad för några kvällar sedan och den var populär!
Gillar när det inte är animerat hysteri-robot-skräp. Men det är ju jag.
Det som gäller nu för våra 5,5:åringar är "Gormiti" och "Transformers"..ochalltgårutpåsammasak.
Cartoon Network är brödernas favoritkanal om de får välja, men mest i ovan nämnda kostym,tyvärr. Lite "häftigare" program för småkillar verkar det som. Barnkanalen har lite varierande tilltalande program i sitt utbud, men oftast bra!
Det är väldigt könsuppdelade serier, inget hen här inte.
Kan inte något produktionsbolag göra något som tilltalar våra minimänniskor som inte går ut på att kriga, slåss och förinta men som ändå är spännande för båda könen?

"Det var en gång" som vi såg när vi växte upp, fast i en mer uppdaterad 2013-variant-Ja det vore bra, så säger vi.


2 kommentarer:

Familjen Sundström sa...

våra älskar backyardigans, tycker själv att det är ett bra program med musik, dans och äventyr.
Och unga Einsteins går också hem fortfarande. Få se hur det är om ett år dock men vi har börjat introducera halvtecknade filmer också som Mary Poppins och Yogi bear m.m Jag gillar inte alls de våldsamma tecknad filmerna men tyvärr är bilar 2 en av favoriterna också för båda... anar mig till att snart nog vill de inte se på mumintrollet med mig längre ;-)
Hittar du några bra program för 5åringar så hojta gärna till då våra närmar sig den ålder ;-)
kram
sargit

Maria sa...

Lyckades "indoktrinera" mina juveler med Astrid Lindgrens Pippi o Saltkråkan i filmer på DVD. Dottern på 10 år har fortfarande Skrållan, Ruskprick och Knorrhane som en storfavorit - "Kan ni förstå det?" ;)