onsdag 19 mars 2014

Utbyggnaden går framåt..

Life bilder på hur bygget fortskrider. Jag sliter mitt och Peters obefintliga hår över alla val. Sådant här borde ju vara fantastiskt kul, eller? Att få utgå ifrån 0 och ingenting och sedan skapa fram en stil med färger och inredning. Men NEJ det är inte roligt. Jag tycker att väldigt mycket är fint, vackert, mysigt, snyggt och tilltalande, men att få ihop allt till en helhetslösning är utanför min kunskap. Att lappa ihop fina saker blir inte fint, det blir ett lapptäcke.
-DET ÄR SKITSVÅRT!
"Det här är ju en fin färg på golv…men oj vad gul den ser ut i verkligheten…vi tar ett mörkt golv istället…men nej det passar inte till graniten i hallen..Laminat? Ek? Enstav, tvåstav, nej trappen går inte att bygga in i laminat-det spricker, ok det blir Ek..eller?" 369:-/m2 eller 749:-/m2..det blir en fantastisk prisskillnad- Är golvet verkligen så fantastiskt mycket bättre och snyggare att det är försvarbart?
Vi är redan över budget, elen drog i väg kan man säga. Markarbete drog iväg, stenen drog iväg.

Igår hade vi besök av en målare som eventuellt ska få göra underarbetet i Vardagsrum, hall och sovrum. Nu fick vi offerten. Ytterligare ställningstagande, väga ekonomi mot värde. Men man får inte bli dumsnål att tro att man kan fixa allt själv. Familjen går först.

Idag hade vi besök från Colorama, en supergo tjej som ska hjälpa oss i färg/tapetval samt att hon "sköt huset" (Milo fick enorma ögon när vi berättade att hon skulle "skjuta huset" :) Vi behövde ha färgkoder på befintligt hus så att det nya blir i lika färg. Den offerten kommer väl senare i veckan.
Jag ska inte bara gnälla, klart som sjutton att det är spännande och att allt kommer att lösa sig. Att ens andas Thailandresa 2015 är liksom inte timing för nu.
Sovrum med varsin walk in closet

Nya hallen, fotot taget från vardagsrum, del av vägg och gamla dörren rivs senare och öppnas upp mot gamla huset

Vardagsrum taget från hallen.

Nya entrén, och hall blir i glas(tanken är ett uterum inne.

Baksida, här blir nya altanen som man går ut ifrån genom hallen.

Snart leverans av fönster, mycket spännande att få se när de kommer på plats!
Det blir samma sten(Granit) utanför entrén, i hallen och i efterföljande uteplats på baksidan(Man går rätt igenom glasentrén för att komma ut på baksidan/uteplatsen- Bara den är en egen liten historia, men den tar jag en annan gång. I helgen blir det Villa-hem-trädgårdsmässa i Älvsjö. Because we need it!

Inga kommentarer: