måndag 27 september 2010

Hämta pappan på arlanda..Pärs!

Vi, jag och fjunen skulle hämta pappa Peter som ÄNTLIGEN skulle komma hem från Hamburg och Reeperbahn-festivalen där han skrivit musik med ett gäng andra människor i 5 dagar. Ni kan tro att han var efterlängtad då fjunen varit sjuka hela veckan, har det varit en intensiv vecka.
Jag hade en vision. Visionen såg ut som på film ni vet..Barnen springer mot sin pappa vid ankomsteminalens utgång med utsträckta armar och skrattar. (Ljuv musik spelas här i bakgrunden) pappan kastar sig om sina glada barn kramar dem hårt och snurrar ett varv. Kramar och kysser sin vackra fru. Familjen går i samlad trupp, hand i hand mot bilen och åker hem tillsammans.

Verkligheten: Den stressade mamman halvsprang fram och tillbaka med två mer springandes fjun i varsin hand, från terminal 5 till skycity för att ge dem något att äta innan visionen skulle träda i kraft. Mycket viktigt att vara punktlig till ett förverkligande av detta vackra scenario. När planet landat stod vi väntandes...och väntandes..och väntandes. "Kommer pappa snart, tror ni"..stämmningen eggades upp. Efter det första sms:et från pappan "väntar på väskorna" 10 minuter hade gått och fjunen började dansa runt stolparna som tjänade som avspärrning. Ryckte ut ena bandet ur stolpen så det tvinnade sig och jag fick INTE tillbaka det. Bastian la sig på mage på golvet och pillade på ett löv och låtsades simma. " Ställ dig upp, jag vill inte att du ligger på det här golvet, det är jättesmutsigt" "Nej" passar på att slicka lite på golvet också. Milo lägger sig också ner och börjar att rulla runt. Självfallet triggar han då Bastian till att också påbörja mission "rullning".
Jag får upp dem..i deg-läge, ni vet när de inte ens har kraft att stå själva. De lägger sig ner igen.
Jag sätter mig på huk. Pratar lite. Milo springer in mot stället där folket ska komma ut, drakmamman efter. Bastian börjar tjoa och tjimma. Här börjar mammans tålamod tryta. Det var varmt där inne. Andra sms:et från pappan "Väntar fortfarande på de jäkla väskorna" Grrrr, jag orkar inte längre. Folk tittade på oss och vår lilla pjäs. Jag vågade inte ens möta deras blick, rädd för vad jag skulle mötas av. Kanske förstående föräldrar-blicken alternativt "Vilka-ouppfostrade-barn-du-har-blicken" eller kanske "vilken grin-kärring-till-mamma-blicken".
Jag gav upp min dröm om det perfekta återseendet. Jag ringde Peter och sa "det här går inte! Vi möts vid bilen".
Jag tar varsitt monster i varsin hand "INTE HÅLLA HANDEN!!!" skriker de i duett och Milo sätter sig ner på golvet. Folk får gå runt honom. Jag går vidare i hopp om att han ändrar sig. Fel av mig. Han är bänkad där mitt bland folket.
Bastian smiter från min hand och sätter full spätta mot snurrdörrarna ut! HÄR sattes jag på provet ALLA frågar en tvillingförälder. "Hur gör man om de springer åt olika håll?" Jo, man tar den det är störst risk kan skada sig, såklart! Alltså prioriterade jag Bastian som var på väg ut mot bilar/taxibilar utanför dörren mot att Milo skulle förvilla sig på Arlanda. Jag får tag i Bastian, tar det lilla barnet under min arm, springer in och Milo står kvar, grinandes och sur för han tänker minsann inte gå någonstans! Här är jag arg, arg och adrenalinstinn. Jag lyfter upp Milo. Som absolut inte vill bäras. Jag struntar i hans protester- Jag vill ut bara.
Jag går med bestämda steg ut från denna mytomspunna ankomsthall där glada människor möter sina kära med kramar och kyssar.
Raska steg mot bilen. Då ringer Peter "Var är du? Jag är redan vid bilen..."
"Jag är på väg", säger jag buttert. Där stod han, min vackra man. Vid bilen. Där kommer jag hyperstressad, sur på barnen, Milo sur på mig och grinandes, ännu mer när han får se pappan bara för att spä på det hela lite. "Välkommen hem älskling, HÄR, ta dem!"
Man lär sig...

9 kommentarer:

Olle sa...

Tack för denna otroligt målande beskrivning!!! :D
Hoppas det blev en sån där vacker o finstämd kväll åtminstone!? ;)

Maria L sa...

Jag tycker verkligen att du gjorde det bra som gjorde ett försök i alla fall!
Kanske bättre lycka nästa gång. =)

Anonym sa...

jo, verkligheten ser annorlunda ut än filmvisionen man har i huvudet. all cred till dig efter förra veckans vab:ande och efter operation flygplats!!! du är grym!

Anonym sa...

Förlåt att jag skrattar men du skriver så bra och jag känner igen mig så väl...så där är det ju!!! totalt galet och ingenting blir riktigt som man tänkt sig...det är bara att bryta ihop, andas och ta nya tag :)
Kram till dig och dina troll

Familjen Sundström sa...

Oj oj oj vilket äventyr!
Det där är iaf inte något jag ser fram emot, då de springer åt varsitt håll.
Än så länge har det bara hänt inomhus i välbekanta omgivningar och inte så mycket faror annat än klättrandet och "dra-ner-allt-man-når" faror ;)
Hoppas kvällen blev lugnare.
Kram
// sargit

Hundratretton sa...

Godmorgon! Det var ju ett bra tag sedan jag hade småbarn men Åh vilken igenkänningsfaktor!!! Med stor behållning har jag läst ditt vardagsdrama. Ser detta precis framför mig. Jo, jag har faktiskt skrattat högt...*förlåt*
Hoppas att kvällen bler lugn och att du nu fått hem en man som har kraft att ta över rodret ett tag...

All Värme!

Mamma - här och nu sa...

Jag ler igenkännande. Det skulle kunnat vara en exakt beskrivning av en dag i mitt liv när mina tvillingpojkar var i den åldern. Känner så väl igen stressen, irritationen och ilskan när de inte vill samarbeta och tålamodet tar slut. Min enda tröst är att det blir något lättare när de blir äldre.

Carola sa...

Åh, vad jag känner igen mig:-)! Känns som om tvillingar är experter på att trigga igång varandra och ALLTID springa på olika håll. Lägg till detta en 2,5 år äldre storasyster i vårt fall, nervsammanbrotten har varit nära många gånger:-).
Men det blir iaf bättre när de blir lite äldre. Håll ut!
Cyberkram Carola

Anonym sa...

Hi hi, vilken underbar beskrivning på hur det verkligen ÄR! Fick själv tvillingar när min dotter var två år så jag vet precis hur du kände dig (nu är twinsen 4 år och dottern 6), det blir lättare även om det ibland kan vara svårt att tro...

Hoppas ni fick en mysig kväll hemma sedan!

KRAM
Ulrika