torsdag 25 juli 2013

Härliga sommar!

Hemma igen efter en fin och blåsig vecka i Danmark, naturligtvis var Legoland inplanerat. Vad vore livet utan Chima och Ninjago, nu även Ninja turtles?!
Vi hade hyrt en stuga i en liten ort som heter Seaby, 1,5 mil söder om Fredrikshamn. Dagen innan båten tog oss över till Danmark övernattade vi i Göteborg och gick på Universeum (rekomenderas!) Stugan i Saeby var toppen, med utsikt över havet och således så nära att pojkarna kunde springa upp mellan husen alldeles själva och hämta saker om vi låg på stranden.
Det blev även lite småturer upp till Skagen och till en annan ort för lite minigolf(gick sådär..då klubban ville användas till andra saker än att putta bollen lugnt och fint PÅ banan, men men, nu har vi avhandlat det i alla fall.

Jag kom på i bilen att jag hade glömt att packa min bikini. Då frågade Bastian varför jag inte kunde bada utan bikini.
"Nej för att man inte gör det på stränder, man måste ha bikini"
"Varför det?"
"jo, för att det är så..det finns andra stränder som man kan bada naken på, men dit ska vi INTE"
"Ja..man måste nog ha bikini för att inte fiskar ska fastna i snippan"
Många roliga samtal kan uppkomma i en bilfärd genom Sverige!

Vi har också denna sommaren börjat att mynta "Ninjago-tiden"
Efter x-antal förfrågningar om "När är vi framme?, hur långt är det kvar?"
Blev svaren "nu är det x-antal Ninjago-avsnitt kvar" Då barnen har lite lättare att relatera till hur lång ett sådant filmavsnitt är (20 minuter).

Häromdagen blev det en dag på Gröna lund med en annan familj. Vi tog tåget in till stan, vidare i  tunnelbanan, sedan båten från slussen. Väl där åktes Nyckelpigan och Tuff-tuff-tåget, tuffare än så blev det inte för våra små herrar. Men sockervadd, läsk och annat hann vi kladda in oss i. På vägen hem blev det spårvagnen tillbaka till centralen och en liten springmarch för att hinna med snabbtåget hem. Mycket åka av och en härlig dag!
Jag har inte laddat in några bilder i datorn än, så dessa fyller jag på med senare när detta är gjort.
Ha en fortsatt fin sommar!

1 kommentar:

Maria sa...

Kul att ni vågade skippa Liseberg och ta Universeum istället! Det är verkligen värt ett besök!