lördag 17 oktober 2009

Pysselpojkarna..

Regn. Hmm vad göra om man tvingas vara inne en hel dag..Pojkarna är dessutom förkylda, så en utflykt med en halvbakis man och förkylda barn gick bort. Jag och "de friska vindarna" åkte ner till centrum och införskaffade pysselstuff. På dagiset där fjunen går har det startat med olika pysseldagar, där barnen ritar eller klipper och klistrar, ja pysslar helt enkelt. I Fredags när jag hämtade dem hade Bastain & Milo trätt kulor på piprensare med lite hjälp, dessa vackra ting hänger nu i en gardinstång på dagis i väntan på att fler vackra ting ska förgylla deras fönster. Man tittar ju hellre på detta än ut just nu. Dagiset kommer att ha en vernisage där föräldrar får åskåda allt det fina de har gjort. Naturligtvis är jag i Moskva just då, hade varit så kul, men de fina sakerna finns ju kvar. Vi satte igång och pysslade denna regninga Lördag, det hela resulterade i ett armband till pappa-peter gjort av 2 st piprensare och ett gäng av en större variant av plastpärlor(a´la pärlplatte-pärlor)Vajjert! Bastian var snabb som en silverfisk på att få på pärlorna,men vips så tröttnade han och då ballade det ur..2 stora nävar ner i pärlhinken och med en just spridning kastade han ut alla över golvet. Milo tog lite mer tid på sig, man måste vara noga, prata med varenda pärla samt dra runt den ett varv i munnen innan den kan trädas på. Helt klart ett uppskattat pyssel även för 21 månaders fjun.

5 kommentarer:

Familjen Sundström sa...

Vad duktiga dem är.
ett tips, häll några pärlor i en mindre skål/fat som du sedan fyller på. På så sätt har du inte hela golvet fullt med pärlor ifall de råkar välta hinken;-)

Evelina sa...

Smart! Tack för tipset, ska verkligen ta vara på det och göra så vid nästa tillfälle, allt som kan minska plocka-upp-småsaker-från-golvet-tiden är bra!
Tack

Lindas trädgårdsblogg sa...

Modiga du! Jag ser bara framför mig hur mina skulle hälla ut hela hinken på golvet :-) Men dom var ju jätteduktiga! Tack för tips, måste också fixa mera pyssel! Jag har pärlor och pärlplattor, undrar om de fixar så små pärlor?

Annaomlivet... sa...

Pärlorna ser underbara ut! Vart har du shoppat dem?

Kram

Evelina sa...

Linda: ibland lever man on the edge..;-)
Anna: Köpte dem nere på lekia i centrum.
Piprensare på tobaksaffären, helt klart att föredra dessa framför snören, lite lättare för dem.
Kram