måndag 15 februari 2010

"orkanisera"

Vi startar veckan med lite förkylningssymptom på oss alla fyra, vill inte detta NU, men det är bättre än magsjuka som härjat/härjar? på dagis. Vi har lyckats parera oss fint från denna åkomma. Helst hade man velat ta semester i en vecka och bara stänga in sig..Vill inte att Göteborgstrippen ska bli förhindrad, framförallt inte för Peter! Esberitox knapras flitigt.
I morgon kommer en journalist från Enköpingsposten för att intervjua Peter om förra helgens bravad. kul!

Bastian och Milo "orkaniserar". Intensivt. De är föga intresserade av att bara sitta still och läsa en bok i mer än 3 minuter. Duplolego kan funka hyffsat. Men annars är det "lööja" som är roligast. Det är alltså att bli försedd med en bunke helst den "stooa" och en sked,spagettislev,köttpincett,stekspade,slev.. i metall eller trä..osv. Det tar en lång stund för Bastian att bestämma just vilket av dessa verktyg som är värd att "lööja" med. Innan dess har han intagit sin position vid bänken på sin stol (som båda fjunen drar fram 20 ggr/kväll) Sedan rör han runt en stund, roligast är naturligtvis om där ligger lite äppelbitar eller morot,extra spicy blir det med en napp. En skvätt vatten i och lyckan är total.
Denna lilla sysselsättning är over and out inom loppet av 7 minuter.
Peter fick nog av att vissa skåp töms på sitt innehåll trots en barnspärr, då sätter man in två spärrar på lådorna. De öppnar en spärr hur lätt som helst och kan man slippa tjatet om att de inte får vara där, så är alla medel bra. Kallas oss lata..men just nu har vi och fjunen andra disskussioner som behöver ridas ut, dessa väger tyngre än att då också bli osams om en låda.
På dagis har de börjat (ibland) att också avsluta dagen utomhus, jag tror det är för att grabbarna behöver springa av sig. Jag förstår hur de menar. Efter en dag inne så tryter deras humör och det leder till tristess och stök. De är inga filbunkar till barn vi har, de är de vackraste små orkanerna som finns!
"Vill någon se en film?"
"B:Jaaa! Pippi"
"ok jag sätter på filmen då"
"M:Pippi, Annika, hej nijson,gubbe"
"ja, just det, men vad heter Annikas bror då?"
"B: Nicke!"
"..näe, det är ju pappas arbetskollega som har en fru som heter Annika. Han heter Tommy"
B:"LINT!"
M:"LINT!"
"Ja, filtarna ligger på pallen, det är bara att ta dem"
"B:Linten ja" (Bastian ger här Milo en av filtarna) och de gonar ner sig bland ett par kuddar och drar"linten" över sig.
Pippitajm kan börja. Söta fjun!

1 kommentar:

Vikkan sa...

Dina små virvelvindar är uttråkade av att vara hemma och sjuka.

På något konstigt vänster så förstår de inte våra små fjun att de ska ligga still och vila sig i form. De kan ju missa något. Ler igenkännande!

En annan hade ju gärna dragit linten över sig och bara legat i ryggläge om man blivit sjuk.