söndag 23 maj 2010

Dinosaurietapet..

Arbetshelg delux! Jag är en slavdrivare enl, mannen. Jag kallar det att vara en "Doer". Jag vill få saker gjort NU inte sen. Vaddå sen?, jag har ju tid NU, då gör man det NU. Vi delar inte riktigt samma entusiasm över att "ledig tid"-då gör man saker som är i behov att "göras". Kanske har jag en släng av damp, inget att skämta om. Men jag skämtar inte heller. I fredags blev ÄNTLIGEN den inhyrda "doern" klar med underarbetet i fjun-rum samt vårt sovrum. Lördagen var alltså vigd åt målning och finnish, vi hade i princip gjort ett litet schema över hur vi skulle ro hem allt inklusive aktivera 2 små barn. Vi hann i alla fall måla 2 tak, båda rummen målades i sina färger varav det ena 2 ggr, tapetsera dinosaurietapet,måla golv i lekstuga, klippa gräset, pimpa lekstugan lite och städa ur fjunen rum. Under torktider utfodrade familjen och badades det i liten barnpool. Under fjunens sovtider arbetade vi mycket systematiskt och effektivt. Det gällde ju att speeda på då vi kunde köra på båda två samtidigt. Idag var vi hos svärisarna på trevlig middag så just söndagen blev en lat-dag..Så här blev tapeten till pojkarnas rum, en fototapet alá Dinosaurier. Ett litet pussel på 12 våder. Vi blev upplysta lite överallt på förpackningen att det var mycket viktigt att när man väl skulle hänga tapetbitarna på plats så skulle man göra det utan avbrott. Då de krymper när de torkar(1.25 cm)..Lite nervöst var det då vi inte ville ha cm-stora fogar mellan bitarna. Vi höll ett fint tempo, tills Peter(läs limmaransvarig) ska leta efter den andra byttan med tapetlim. Klant"doern" från i fredags hade använt den..till att hänga upp microliten! Där stod vi med en halv burk lim kvar, en burk oanvänd vävlim en lördagkväll och tapeten måste upp på en gång utan avbrott. Vi snålade på limmet kan jag säga. Hade ingen lust att riskera pannkaka av tapeten om vi hade använt vävlim. Det kanske inte är så mycket skillnad..men våga chansa? Det blev helt okej, Grabbarna nöjda!
Har nu suttit i 30 minuter med att få in en liten film på när fjunen kom in i rummet och fick se tapeten, men blogger verkar ha problem, provar i morgon igen. Fjunen sover nu första natten i sitt nya rum, än bara 2 sängar och en soffa, men vi har väl fler dagar att pyssla på..Peter brukar säga så i alla fall..

3 kommentarer:

Familjen Sundström sa...

Men så häftigt det blev, fint golv också passar bra med dinosaurietapeten.
Imponerad av hur mycket ni hunnit med, får knappt vagnen ur att städa här hemma ;-)
// sargit

Anonym sa...

Jag blir impad och nästan lite lycklig av att läsa hur mycket ni hunnit med. Beviset finns ju: det går om man vill. :-)
Sambon mest bedrövad och ser framför sig allt jobb jag kommer kräva av honom till helgen. :-)

//Anna (Maz..)

Evelina sa...

Tack ni! Jo det går om man bara planerar lite så att allt man behöver vara två med, görs när barnen sover middag alt för natten. Sedan delar man bara upp sig. Kör en timme i stöten, så blir det lite omväxlande för båda två. Lycka till i helgen Anna!