torsdag 13 januari 2011

Det fungerar nästan jämt..

Min nya dator fungerar. Peters nya telefon gör detsamma. Yehaa!
 Idag höll däremot Milos "dator" läs bärbar dvd, på att gå sönder. Fjunen kallar dessa tingestar för "engen(egen) dator". Det är MYCKET roligare att sitta framför dessa med deras hörlurar och se på film, än att sitta i soffan och se samma rulle på tv:n.
Bastian blev mer intresserad av den filmen Milo såg på. Han ville inte se sin egna film. Han "förhandlar" med Milo om att få sitta bredvid honom och titta på den han med. Men hey..vi snackar förhandlingsmetodik viva la 3-åringar.
Milos mer egoistiska sida kickade in, Bastian fick minsann inte sitta bredvid för då såg ju Milo absolut ingenting..allra helst inte peta på HANS dator, de skulle möjligtvis kunna straffas med döden. 10 minuter var det hela havet stormade i vårt kök. Milo höll hårt i datorn och parerade sig från Bastians ålningsförsök då han bara ville titta. Bastian låg med huvudet i golvet och skrek eftersom han inte fick titta på Milos film och eftersom hans fullständigt avskyvärda föräldrar bara hade införskaffat 1 film om dinosaurien "Al", kunde vi således inte sätta igång samma film på Bastians "dator".. Milo kompade med sitt iderliga tjat om att Bastian "Inte fick röra hans dator!" Mitt i detta försöker vi laga till korv och makaroner, Härliga underbara Torsdag!

4 kommentarer:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Evelina hur bra beskriver du inte detta? Här uppstår scener varje dag, men jag får dem inte riktigt på pränt. Men den här ålderna är väldigt ego, kort stubin, svart och vitt, glädje och tragedi! Kram :-)

TvillingTur sa...

När Rut har någonting som Tora vill ha brukar vi bara höra ett illtjut från Rut som blir jätteledsen då Tora bara tar det hon vill ha helt enkelt.

När Rut vill ha någonting som Tora har brukar vi höra hur Tora börjar härja medan Rut upprepar: Sammans Tora, Sammans... i hopp om att de kanske kan ha den lite tillsammans.

Att det finns en exakt lika dan sak nånstans i närheten spelar sällan någon större roll.

-tobias.

Evelina sa...

Linda: Tack, visst skulle man kunna skriva om liknande händelser varje dag. Oftast är det egoismen som talar sitt språk mellan fjunen, men ibland chockas vi över att de nästan vid varje tillfälle någon är i köket och får något av oss,(pepparkaka, frukt/grönsak/smak på mat) så väntar denne på en till som då ska vara till sin bror."Till Milo också.." Då blir man alldeles varm!

Tobias: Så rart av Rut, hon föröker verkligen att de ska kunna dela på saken!"samman", sweet! Vi är ett lurat släkte som tror att två identiska saker ska släcka tvillingbränder ;-)
/Kram på er, Evelina

En trött au pair sa...

haha, en perfekt beskriven scen från vad som ser ut som min verklighet just nu. Bara det att mina barn är äldre, nio och sex, och egentligen inte minna.