lördag 14 april 2012

Visum till Azerbaijan

Nu är visumansökan inskickade med foton och andra handlingar för min resa till Baku. Inte helt lätt att ta sig in i det landet..många frågor och ett "invitations letter" som  ska bifogas. 
Det kommer bli en resa att minnas! Tyvärr kantas det av lite oroligheter som terrorhot, mycket otrevligt! Men sådant har hänt förr vid stora sammanhang. Vaför ska det vara så?! Det är en folkfest, människor från olika nationer möts, samlade och enade i något fatiskt så enkelt som en musiktävling. Det rör det sig om en kulturkrock såklart. 
"Eurovisionsfestivalen är en mardröm för alla muslimer. Djävulens krafter, perversa och homosexuella från hela världen ska inte tro att de så lätt kan komma till det land där blod från rättrogna muslimer har flutit. De kommer oundvikligen att attackeras", heter det i en artikel som publicerats på ummanews.ru."
Obehagligt bara. Men än ska detta inte få förstöra gädjen över att få vara på plats när "Euphoria" och "Stay"  presenteras för Europa.
Så är det bara!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen! Du blir helt överraskad när du kommer till Baku :) Vänligt folk med stort kultur å traditioner! Tyvärr att många som aldrig varit i Azerbajdzjan vet ingenting om det.. Första dom läser att d ett muslimsk land då blir dom oroligt direkt.. Men som jag sagt det är ett tolerant land med stort kultur, vänligt å öppet! Det som gäller homoseller innan jag har sett dom på tv första gången i mitt liv,jag har träffat dom i Baku :) Inget som attackerar eller dödar dom! Där man klär sig mer öppet en i Sverige! Jo så klart d ett muslimsk land men,mer moderna en många andra länder! Du är välkomna till Baku! Du kommer aldrig ångra dig att du åkte ditt :) Lycka till :) Mvh Mobo från Gällivare-Baku :)

Evelina sa...

Tack snälla Mobo för inlägget! Det ska bli fantastiskt spännande och intressant! Tack!