onsdag 9 januari 2013

Lilla råttan Carolina

Jag köpte två tamråttor för 2,5 år sedan, för barnens skull. Jag ville att de skulle få någon form av kontakt med djur. Allegi hos båda killarna satte stop för hund och katt, det skulle vara ett mer familjärt husdjur. Råttorna har varit mysiga att ha och pojkarna har inte visat någon form av allergi.
Bastians råtta Albin åkte till råtthimlen redan i somras. Vi hade begravning med pompa och ståt, klistermärken a´la Star wars på gravstenen.
Det känns som att det är lilla Carolinas tur snart. Han (Ja det är en han..namn som namn -Milo fick döpa själv och det var ett av de få namn han hade memorerat) har blivit väldigt skröpplig på sista tiden, lite sorgligt är det allt.
Det här med döden är inget läskigt att prata om här hemma längre. Milo sparade till och med en liten kartong häromdagen - Den fick INTE kastas för den skulle han lägga sin råtta i när den skulle begravas.
Ja sa att råttan inte hade gått bort än utan vi kunde ordna en annan kartong den dagen det sker, Milo köpte det och byggde genast om kartongen till en säng för Carolina istället. raring!
Hur vi löser det om tjälen inte gått ur marken än har jag inte riktigt planterat hos resterande del av familjen. Men jag löser det, klart han ska få begravas bredvid sin råttkompis.

Inga kommentarer: