tisdag 29 oktober 2013

Din eller min lapp-vecka?

"Lapp-vecka"
Jag läste någonstans för länge sedan om ett par givit sig själva en burk med egenskrivna lappar med "hitta-på-saker"för varandra i morgongåva när de gifte sig.
Det tyckte vi lät toppen och gjorde detsamma när vi gifte oss i vintras.
Vi skrev 52 lappar var, som kan rikta sig till båda eller endast den ene, men det ska vara något positivt för den andre parten. Den ene tar en lapp, (utan att visa den andre) och ska sedan genomföra det som står på lappen under den veckan. Nästa vecka är det den andres tur. Detta gör att vi under två års tid nu har lite mer spännande veckor i det som ibland kan bli ett ekorrhjul.
Det kan vara enkla saker som att "denna vecka sköter du disken varje dag" eller ""gå på bio med hela familjen" osv..
Vardagen är ju inte alltid en dans på rosor, det kan vara lätt att glömma bort att rå om varandra och att "leva livet". Det kan i alla fall bli lite mer spännande med ganska simpla lappar.
Förra veckan blev min lapp att "boka in en weekend, med eller utan barn". Så fick det bli, valet föll på en liten herrgård som heter Krusenberg.
Man behöver ju naturligtvis nu inte springa och gifta sig för att sätta detta i verket, ett par lappar, penna och en en skål samt ett uns fantasi är allt som behövs, om man nu inte redan är så där äventyrlig och proffs på att förgylla vardagen förstås :)


Inga kommentarer: