måndag 13 januari 2014

Kap Verde

Om ett tag kommer vi att lämna allt som har med utbyggnad av hus, melodifestival och kyla att göra och  tillsammans med min pappa och fru att åka på semester till Kap Verde. Ögruppen ligger väster om Afrika. 1h 40 min längre restid än att flyga till Gran Canaria, men lite varmare i både vatten och luften denna årstid, sedan känns det lite roligare att åka till ett ställe man inte fått uppleva tidigare.

                                                             Temp dag                Temp natt       soltimmar      Vattentemp
Kanarieöarna21°C16°C518°C
Kap Verde24°C19°C623°


Kap Verde åker man till om man vill ta det lugnt och ha sköna dagar på stranden alternativt om man älskar surfing(många olika tävlingar hålls här). Kap Verde består av flera olika öar varav alla inte är bebodda.
Vi kommer att åka till ön Sal, staden heter Santa Maria endast 20 minuter från flygplatsen, passar oss med två 6-åringar perfekt (de två senaste transfer har slutat i åksjuke-scenario). Santa Maria ligger på öns södra del där det är något lugnare vatten/vind, på öns västra och östra sida är det Kite och vindsurfarnas paradis. Landet har ganska få naturtillgångar, ca 80% av allt som säljs är importvaror, men vi ska försöka få tag på ett vin som i alla fall görs där.
Efter att ha sökt runt lite så hittade jag fler informativa sidor och tips om ön, från bloggar och från Vings hemsida. Bla hittade jag detta klipp.



Detta barnhem som de visar ifrån i videon hade jag fått information om innan, så vi har samlat ihop och köpt lite nyttosaker som vi fyller i en extra väska. Man får ta med 20 kg/person, men det räcker gott och väl med 3 resväskor för oss 2 vuxna och 2 barn, så varför inte ta med en extra med saker till behövande barn!
Barnkläder, tandborstar, pennor, sudd, leksaker, skrivböcker, kritor och lite annat. De är i behov av bla hygienartiklar och skolmaterial.
Här en google-översatt hemsida till barnhemmet: Castelos Sal 
För att åka till Kap Verde behövs visum, men det sökte man enkelt via researrangörens hemsida och ingick i resans pris. Som vi längtar nu!

Inga kommentarer: