söndag 2 februari 2014

Semestern på Kap Verde

Jag kan sammanfatta semestern med=Bra och soligt väder men blåsigt, surfare, Jättehårda sängar, "No stress", ganska påträngande försäljare, bad för pojkarna, god mat, barnhemsbesök och bad i salthaltigt vatten, lugn.
En vecka går fort, men jag skulle nog inte velat stanna i 2 veckor, då det inte finns så mycket att utflykta sig med om man säger så. Men vill man bara ligga på stranden och läsa bok är det perfekt. Det kostar ungefär som här hemma att gå ut och äta, kanske lite billigare vin på restaurangerna än i Sverige.
Man får ta det för vad det är, men otroligt vackert med de finkorniga stränderna och det blåa vattnet. En skön semester!
Vid piren i Santa maria, fiskhandel varje dag..


Man såg ofta barn med syskon/vänner som lekte lite här och var.

Proffs.

maker?

Medelåldern påkar verde är 22, man såg knappt några äldre människor.

Utsikt från balkongen

En jättegod restaurang "Pastis", här Milo som ville ha bläckfisk.

På väg till barnhemmet Castelo do sal med en väska fylld av bla, tandborstar, kläder, leksaker, skrivböcker, pennor.

"Mama" som omvårdar barnen och hjälper till med hygien och flätar hår.

Utbildningssal..

Mycket fina Vanja (ägare) och jag utanför barnhemmet, vi fick en intressant rundtur(man fick inte fota barnen) 

Det rensades fisk på piren, högljutt och färgsprakande handel av restaurangernas fisk.


"mamma, vi bar en ödla på rummet" Denna miniödla transporterades ut i det fria.


Surfers-bar.

Jippo i staden.

De hade faktiskt fuskfärgat sig också, med typ skokräm. Mycket spännande för två nyblivna 6-åringar, som faktiskt firade sin födelsedag här.

Spartanskt utomhus-gym.

"Man får ta det för vad det är"

På väg mot bad i 26% salthaltigt vatten, kul att flyta som en kork(det sägs att man blir 10 år yngre)..jo tjena..

Vi med småbarn fick fördelen att glida förbi denna mastodont-kö , Smart tycker jag!


Borta bra men hemma bäst!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Hittade hit från Sargits blogg... http://sargitochmp.blogspot.se/

Vi hade planer på att åka t Kap Verde ungefär nu (jag smidde planer för ett och ett halvt år sedan) men verkligheten kom ikapp lite.... Vi har en treåring och två tjejer som nyss fyllt ett (tvillingar).
Kul att se bilder och få ett resereportage från K.V, det brukar ju inte skrivas så mkt om farlig el eller hårda sängar i resebroschyrerna direkt... Vilken av öarna var ni på? Ingen fotvandring aktuell där?
Vi överväger nog att resa någonstans, men det är ju inte helt okomplicerat med tre små barn.... Helst tar vi fortfarande bilen! :)
/Ulrika

Evelina sa...

Hej Ulrika! Det var inte så att vi kände att vi behövde vara oroliga med barnen, de har låg kriminalitet på ön, vi var på Sal i santa maria. Sedan tror jag att lägenheterna(vi bodde på Porto Antigo) skiljer sig då vissa är privatägda, men hyrs ut av hotellet(ligger på deras/i deras område) så kvalitén och inredningen skiljer sig nog. Vet andra på hotellet som inte uppfattade sina sängar som hårda, medan detta är en utan konkurrens topp 1 i hårdast säng jag legat i. Jag brukar inte vara så knusslig, men med 3 små barn, tror jag att i alla fall jag hade valt ett ställe som är mer "utvecklat i turistväg" om man vill hitta lite större utbud på mat/förnödenheter i deras små supermarkets. Men det är skön stämning och inte sus och dus och fulla människor på stan om man säger så, ur den synpunkten kan det vara bra. Ingen fotvandring direkt, finns inte så mycket än öken, tyvärr. Men alla har ju olika krav och förväntningar :) Hoppas ni hittar en resa som passar er! /Evelina