söndag 23 augusti 2009

Nutidens kräftskiva..

Snigelspår på våra kläder och möbelemang, ett märkbart gnälligare sorl, en husållsrulle om dagen är resultatet av en veckas förskolevistelse. Båda fjunen är förkylda. Peter kör lite söndagsjobb i studion i dag, så kunde han ta premiären av "vabbare" i morgon. Ska bli intressant att se hur det fungerar med försäkringskassan, har ingen aning om hur man gör..förmodligen ringer man till världens längsta telefonkö, väntar lite...och lite till..och ytterligare 30 minuter, blir bortkopplad, ringer igen,repeterar ovanstående, för att senare få svaret
"Det kan du enkelt anmäla på hemsidan". Tror att vi kanske startar där.
Ja, vad gör man när de är sjuka? fjunen klättrar på väggarna.

Igår skulle familjen äta kräftor, ja i alla fall jag och Peter, han äter dock bara ett par stycken, jobbigt att skala eller något. Barnen fick pasta och köttbullar.
Mysigt..
Resultat= Barnen hade ätit klart på 10 minuter,(Milo hade i alla fall smakat på skaldjuren) då låg hälften av spagettin med köttbullar i en jämn spridning över bord och under/runt omkring deras stolar.
Eftersom Peter var färdig med sina tre kräftor lyfte han ur barnen, mest för att vi skulle slippa tjata om att de skulle sitta ner i sina stolar. För att inte spagetti och kötbullemessen skulle sprida sig till resterande del av huset, låg Peter på knä och sanerade i 15 minuter. Barnen tramapde runt i spagettin, Peter började bli småstressad. Kall spagetti och ris måste vara det jobbigaste att städa bort från golv, helt klart! eftersom barnen inte fick hjälpa sin pappa med att städa satte de igång och trycka på ALLA knappar på Rorybilen och en annan liknande plast-skräna, samma lilla trudilutt, om och om igen.Båda grejorna ackompanjerade av varandra. Underbar bakgrundsmusik. Jag sitter fortfarande och knaprar kräftor och försöker leka mysig kräftskiva. Funkade inte.
Det var helt klart den tråkigaste mest stressade och nyktraste "kräftskiva" jag har varit på.

1 kommentar:

simone sa...

Vilken mysig header :)