Detta rara recept sitter inramat i vårt kök. Peter fick väl upp intresset för matlagning i samma ålder som han egenmixade kasettband själv. Detta recept är än oprövat här hemma.
I dag blir det middag tillsammans med Peters A&R och radiopromotor med fru. Kuriosa: Han placerar över 1/3 del av all musik vi hör på radio..en kille att vara kompis med alltså. Peter som älskar att laga mat har förpassat mig till datorn, så han kan kocka och stissa runt själv i köket. Jag har fått sådana hedersfyllda uppdrag som att göra saltlag,diska samt ta hand om för-tilltugget. Som ska bestå av: Rimmade små Laxkuber som rullats i purjolöksaska. Sedan får det också bli små "kex" i form av västerbottenost som smälts på hårt tunnbröd.
-skriv bröd
- Ok kocken, "Bröd" får det bli.Än så länge ser de så här trista ut, men det blir supergott!
Som varmrätt tillagas Confiterad anka(anka som tillagas i sitt eget fett)samt lite ankbröst med rotselleripuré, till detta dekoreras tallriken med en timbal(på min svenska kallas det Torn), symbal vet jag vad det är, men Peter rättar mig här.Timbal får det bli.Timbalen, är av kantareller, shitakesvamp och savoykål. Bredvid det lilla tornet serveras även confiterade pärllökar. Inte att förglömma. Rödvinsreduktionen, som gjordes i går kväll. Som tvillingförälder till 2-åringar gäller det att förbereda så mycket som det bara går om man ska bjuda på middag, det blir nog så mycket när gästerna trillar in, barnen ska ha sin middag och göras klara för natten osv..
Här gör kocken äppelgelé
Som efterrätt blir det traditionsenliga vit&mörk chokladmousse med passionsfrukt.Här den finaste kocken!
Nu sover fjunen, Peter behöver tydligen min hjälp nu, måste gå! Hoppas ni får en fin Lördagkväll!
2 kommentarer:
Låter smaskens! Härligt med en matlagningsintresserad man, önskar jag hade en med!
Vi ska äta baconinlindad fläskfilé, ugnsstekta rotfrukter, vitlöksdip och tomat/fetaostsallad ikväll!
Mello äntligen! Ska bli trevligt!
Hoppas ni får en trevlig kväll!
Det där lät inte helt fel heller Vikkan! Gott!
Skicka en kommentar