torsdag 30 maj 2013

Vi lever!

Efter 2 vattkopperace..Naturligtvis tog vi den långa varianten, det vill säga att tvillingarna hade detta i varsin omgång och inte samtidigt. Bastian insjuknade på valborgsmässoafton och 11 dagar framåt. Båda hann gå på förskolan tillsammans i 3 dagar tills det var dax för Milo. 11 dagar efter det så blev ordningen återställd och vi kunde gå tillbaka till vanliga rutiner. Så det där med en inkubationstid på 2 veckor stämmer precis.Pjuh! Bastian fick endast 4 koppor i ansiktet och 100+ på kroppen.
Milo fick bland det värsta jag sett. Jag tänker inte lägga ut en bild på detta elände, men han hade överallt, i munnen, i ögat(I/på själva ögat) inte på locket.., i hårbotten, från topp till minsta lilla tå. Han har fortfarande massor av märken kvar men nu har nog de flesta skorporna trillat av, stackars som det har kliat! Poxclin och Tavegyl har hjälpt!
Jag hoppas innerligt att han slipper ärr!
Bloggen har tyvärr kommit i sista hand ett tag nu, våren och allt vad detta innebär med trädgård och annat roligt tar upp vår fritid, sorry. Men jag tror ingen går under för det.
I helgen blir det middagar med vänner i morgon kväll, Mulle och inflyttningsfest på lördag. Söndagen går till rekreation.
Ha en toppenhelg!

3 kommentarer:

Vikkan sa...

Skönt att höra att ni lever! Vi har inte haft vattkoppor än och jag ser inte fram emot dagen då det anländer till Flädervägen....

Kram Vikkan

Evelina sa...

Man kan bara hoppas på att det blir lite koppor när/om det kommer. Men jag har läst att det finns vaccin mot detta..varför man inte vaccinerar år 2013 mot detta är för mig en gåta, för får barnen..eller en vuxen många vattkoppor eller bältros är ju detta en riktig plåga! Kram på dig Vikkan, hoppas ni mår bra också!

Maria sa...

Låter inget vidare. Här hade vi också 2 veckor inkubationstid så det var en månad med koppor, men vi tog den lindrigare varianten. Hoppas nu att de fått sin beskärda del av sjukdom och kan kasta sig ut i sommaren och skaffa lite myggbett istället ;)