fredag 15 november 2013

Vi gräver på djupet

Peter jobbar på med sitt i snickerboan och pausar med lite byggmöten då och då. I dag har det gått ytterligare framåt med utgrävningarna. Entrédörren är nu igenspikad så att ingen i familjen eller ens vänner ska behöva förlora livet hos oss.

Nu förstår jag på riktigt varför ingen växtlighet förutom ett hav av liljekonvaljer kunnat överleva på denna sidan av tomten. Sand sand och lite mer sand. Barnen vill ju hemskt gärna vara och gräva på denna delen av tomten, men nu är det totalförbud vad gäller det.


Det som göms…förmodligen hade de skoj när huset byggdes i alla fall!


Vi pratade om ny altan samt entré, alltså beläggning..(läs marksten). Marksten är normalt sett inget som jag brukar bekymra mig om förrän vi räknat på att detta ligger utanför offerten på själva utbyggnaden. Vi måste naturligtvis ha en entré att kliva på, att sätta våra än så länge oinköpta utemöbler på samt ligga och lapa den svenska solen på, vi kan ju inte ha sandstrand..eller?
Ok..sten, vad är sten? Jo Granit tycker Peter- det är ju snyggt. Men en liten snutt utanför entrén samt på själva altanen som kommer att gå i två "etage" blir det helt plötsligt väldigt många kvadrat. Kan man önska sig granitsten i julklapp tro?

2 kommentarer:

Karin sa...

Wow vilket projekt... Det blir spännande att följa. Är det främst ny entré som ni utökar med eller blir det även ngt annat? Själv drömmer jag om en utbyggnad jag med som samlar upp allt jävla grus....gaaaah hur det ser ut hemma...som det trampas runt i och kommer upp i trapp

Evelina sa...

Ja, det där med uppsamlandes av grus hade varit något! Haha! Vi bygger en ny hall, ett vardagsrum och ett sovrum till (97 m2) så det blir ett halvstort projekt. :)