söndag 21 september 2008

nattsudd

Peter är inte bara min bäste blivande man han är också den grymmaste hobbykocken jag känner!
Middag igår, bakis idag..maten var det verkligen inget fel på!
Av någon anledning glömmer man liksom bort att det kommer en dag två, och detta dessutom MED barn!
Det är ju inte som dagarna förr när man kunde grotta ner sig i soffan med en pizza och köra filmmaraton och bara lida med sig själv.
Nej nu får man frottera sig med sina underbara barn,vilket nästan alltid är ljuvligt, det där "nästan" stoppas alltså in dessa dagar.
Nu mådde jag egentligen inte så dåligt, men jag la mig vid strax efter 04.00, efter att ha vallat en vilsen gäst i säng, Bastian vaknade 05.15..
Timmarna innan jag studsade på kudden tillbringade vi också i studion och utomhusjacuzzin,klockan 02 kom vi på att bada-vad smart man blir av alkohol.
Men vi hade ruggigt trevligt!!
Idag var släkt/familj här och fikade med tårta.
Menyn igår:
Förrätt 1: Anklever med äppelgele och ingerfärsbröd.
Förrätt 2: Blomkålspuré med vit tryffel och rökta bogtärningar, med Madeirareduktion.
Varmrätt : Confiterad Anka med kantarellrisotto, sås på balsamvinäger och rosmarin.
Efterrätt: Chokladganache med hallonsylt.



Nu ska jag äntligen få soooooova! God natt!

3 kommentarer:

Sofia sa...

Eftersom jag inte är så avancerad i köket så låter Peters meny helt fantastisk i mina öron.
Magnus tyckte det lät som typ blabla med blabla och blabla till varmrätt. På det lite blabla i blabla till efterrätt.
Vad är det för fel på korv med mos, undrar han...
Grattis gumman, du är värd alla maträtter i hela världen, vad de än heter och hur de komponeras.
Hälsa din man. Borde inte han extraknäcka som cateringfirma? Om ni får dåligt med pengar? Fast det får ni väl aldrig med Peter som producent, trots fuktskador osv...

Lindas trädgårdsblogg sa...

Guuuuuuuuuuuuuuuuuuud så trött jag hade varit efter en sån natt. Jag är inte männska 5.15 oavsett om jag sovit hela natten eller 1,5 timme. Hujjamej, det där var en bragd du gjorde.

Vilken gourmetmiddag! Jag skulle aldrig våga mig på en sån meny. Vilken (blivande) man du har!

Ting sa...

Vilken jäkla paradmiddag! =O)