torsdag 28 januari 2010

Tips för att slippa kladd..

Japp. Vabben står för dörren. Jag är svintrött på "JAA, POOS:s VÄÄÄÄSKA, "JAAA POOS VÄÄÄSKA..LALA:S HATT..ni vet nog vad jag pratar om för skräckfigurer. För er ej än invigda, det är teletubbies som jag menar, inte fjunen.
En dag hemma med sådär halvsjuka fjun som förövrigt har all kraft i behåll resulterar i att-göra-brist. Men här har en av fjunens julklappar kommit till användning. Detta är en matta med tillhörande penslar(som målar ett spår med endast vatten, det blir då ett blått spår) sedan sätter man "Tåget Tomas" på det målade spåret och han kör runt runt och spelar sin melodi där man målat. Eftersom det gått en hel månad sedan Bastian och Milo tog denna leksak i besittning är naturligtvis inte allt intakt. Själva "spårpenseln är paj. men vad gör det..Det är minst lika kul att helt sonika måla med vanlig pensel och endast vatten då det blir blått på den vita mattan.
Tänk er..2 små tvååringar som kan gå loss för allt i livet med pensel utan att man behöver sätta skyddsutrustning på hemmets alla behag. Det är ju bara vatten.
Vilken underbar uppfinning!

2 kommentarer:

Cia sa...

Vi gillar också aqua doodle :-) Förutom att det är ofräscht att suga i sig vattnet genom pennan...

Lindas trädgårdsblogg sa...

Smart grej! Har aldrig sett! När mina pojkar målar med vanliga färger får de allt vara fastspända!