lördag 26 juni 2010

Midsommarfirande och blomstersabotörer..

En fin och mysig midsommarafton, firandes hos min syster. Det blev cyklel med cykelvagnen dit och hem. Det var ju för ovanlighetens skull ett helt fantastiskt väder igår!
Båda fjunen är nu introducerade i midsommaraftonsföda, Milo älskade sill, löksill, senapsvarianten samt matjesill med tillhörande gräddfil och gräslök. Bastian provade allt också, men lämnade en liten bit av en senapssillen. duktiga pojkar. De är verkligen inte knussliga med maten, mamma&pappas pojkar!
Båda fick prova kusinens lilla fyrhjuling, Framförallt Bastian skrattade i massor under turen så jag misstänker att de önskar sig en sådan...eller två..Här Bastian som verkar vilja köra själv. De har ju inte riktigt pejl på spakarna, så mamman fick köra dem.

Det blev lite senare än vanligt i säng för partypooparna, 22.00. vi hade en vision om att "japp nu är saken biff, de kommer säkert att ta sovmorgon till 08 eller kanske närmare 08.30."
Vi hade en vision som inte hade någon verklighetsförankring över huvud taget.
06.20 var enligt deras tidscykel mer realistisk.
Vi knatade ner till centrum, bara för att köpa lite fikabröd. Till ett centrum som inte utaviserat att just idag skulle de inte öppna kl 08, som ALLA andra dagar. Det blev varsin glass på spelhörnan och en promenad hem. Då kom regnet. Spännande tyckte killarna. Blött tyckte vi.
I dag har varit en dag utan "måsten". Pillat i trädgården, rensat ogräs,fikat och bara varit. Pojkarna stampade ganska hårt på mammans nerver, när de står och sliter upp blommorna ur krukan vid vår entré och leker frisbee med dem. Det blev deras första läxa: Städa upp efter er!





De var så duktiga och tog riktigt seriöst tag i uppgiften, det blev helt ok igen..Men i morgon blir det Plantagen för att införskaffa nya blommor. Hade de varit 10 år hade jag dragit det från veckopengen. Hade de varit 10 år hade de förmodligen inte gått loss på blommorna heller.

Vi håller på att anlägga en ny liten rabatt utanför vår frigga/gäststuga av sten som blev över sedan vi byggde muren på tomten, så i morrn fyller vi lilla Altean med blommor och perenner, hoppas på fint väder bara! Hoppas ni haft en bra och mysig helg?!

Inga kommentarer: