söndag 20 juni 2010

Nya sängar..

Mission impossible. Vi har handlat. På en söndag på ett mycket svenskt möbelvaruhus. Med 2 orkanvindar. Utan vagn. Ni måste tro att vi har förlorat förståndet totalt. Förmodligen hade vi det också,men någongång måste vara den första. Att låta fjunen löpa fritt alltså, inte förlora förståndet. Man måste prioritera bort vissa faciliteter om man ska köpa två st juniorsängar som ska få plats i bilen utan att fälla sätena. Varuhuset klarade säkerhetstestet, det står kvar utan bifogad räkning från Kamprad. Mission completed. Vi skruvade och hade högsta beredskap av två herrar. Jag blev förbannad efter att ha skruvat fästena fel till skyddsbrädan 2 ggr, då gav jag upp och lämnade Peter i sin ensamhet med en säng att skruva ihop. Mission completed Så långt i alla fall.. Ni fattar grejen, idag var alltså dagen med stort D. Småfjunen har blivit något större fjun. De har i vårt tycke vuxit ifrån spjälistiden..eller..?? Här är en textad ljudfil av två små fjun som är fullkomligt övertända av deras nya sängar:
Bastian:Milo..kom...Milo..kom..Milo gå...koooom Milo
Milo:Sova nu..klockan mycke..
Bastian:Milo klappa..Milo klappa Bastian..
"Allmänt oupfattat och fnitter och skratt"
Milo:Krock..krock...........Kommer tyrannosaurus..grrraaaoo!
Bastian: GRRAAAAOOOO!!!
Milo: ..spela tennis..
bla..bla..bla.....Fnitter och allmänt övertrött småfjunspladder..
Något som normalt sett brukar ta 1 minut har nu blivit en något längre läggning. Under 1 timme och 15 minuter har vi sprungit ner till dem säkert 10 ggr, vid 2 tillfällen har båda sprungit ut och varit på väg upp till oss. Vid 3 andra hade Bastian hoppat över i Milos säng. Där pågick brottning.Vid ytterligare ett tillfälle hade Milo hoppat ur sin säng, Bastian sin spjälsäng(som han blev förvisad till efter x-antal utrymmningar)de båda hade krupit upp i deras soffa tänt lilla lampan, där satt de och utbytte erfarenheter över en bilbok. Ja det var dödens-sött. Svårt att bita ihop då..

Nu sover de...mission completed.
Det är fullständigt underbart att få uppleva två små fjun i samma utvecklingsfas!

4 kommentarer:

Olle sa...

Hehe...jisses vad dom växer! Snart är dom i garaget o trimmar moppar. :)

Lindas trädgårdsblogg sa...

De har så otroligt kul ihop! Spännande med nya sängar. Vi borde också byta för nu klättrar dom obehindrat både ur och i.

Vikkan sa...

Det var modigt må jag säga att handla på IKEA med två virvelvindar utan vagn.

Dagen D ja, så kul att spjälistiden är över. Men det kommer bli bättre....kan nästan lova det. Fast sen blir det lite bakslag också. Med nattningen alltså.

Angelica sa...

*skrattar* Helt underbara! Benjamin tyckte det var toppen att sitta och lyssna på Milo och Bastian. Här hemma börjar de kommunicera mer och mer, det är mycket gos och kel, titt ut och även lite slagsmål. Benjamin som är minst i vikt vinner dock flest fighter, är väl mest envis antar jag. Ta hand om er. kram