torsdag 9 september 2010

Tidigt..

Det ligger något gult bland våra grässtrån i vår trädgård och det är inte kantareller trist nog, det är LÖV. LÖV! GULA LÖV! Jahapp, då var hösten presenterad i vår kommun nu då. Mot mörkare tider, mot hösten, kylan, de råa morgnarna och så småningom slask och blasket, mot en mängd av diverse galonbyxor, underställ, polo, mössa, vantar, tjocka regnjackor på 2 fjun.
Men också mot myskänslan man kan få till inomhus, tända ljus, att äntligen få använda alla små mysbelysningslampor som pryder fönsterna, att mitt på dagen en lördag kunna sätta på en film med fjunen utan att få hybris av vackert väder utomhus. Att få busa runt bland löven! En vacker höstdag kan vara så mycket härligare och mer harmonisk än en fin sommardag. Att vara ute med hela familjen och räfsa löv och dona och sedan gå in och mysa med varm choklad, det längtar jag efter!

1 kommentar:

Mamma - här och nu sa...

Vilka härligt positva tankar om hösten! Jag gillar också hösten och tycker att det finns många positiva saker med den årstiden också. Dessutom blir allt så mycket lättare om man tänker positivt.