lördag 26 december 2009

Jul 09

Tillbaka, efter några dagars blogpaus. Jag gjorde ett tappert försök att få en liten familjebild på hyffsat nyvakna fjun och deras pappa innan avfärd mot tomteankomst, gick sådär. Nappen är efter uppvak en kär ägodel. Resultatet av att då försöka få ett nappfritt foto blev så här..






Firandet på självaste julafton gick av stapeln hos pojkarnas farmor och farfar. Trevligt, lungt, sansat och städat. Fjunen var mäkta impade av tomten som kom med en säck med tre klappar, ett till vardera barn vid firandet. Stora tefatsögon. Lite nyfikna men samtidigt reserverade och fastfrusna. "Tack tånten" sa de när de fick sna paket.. sött!
Det öppnades paket, dock inte i någon fantastisk hastighet då kusinens köksleksaker var högvilt lääänge. De fick många fina julklappar, pulkor, kläder, DIF-handdukar, duplolego, pysselsaker med tillbehör och en mängd med annat.
På juldagen var det dax att fira med min del av den yttre familjen. Vi var 16 st. Trevligt med fart och fläkt. Många barn och hög ljudnivå och ett virrvarr av människor och samtal som oftast aldrig hinner avslutas, barn som gråter, jagar varandra, slår sig eller råkar glömmas i ett rum, men det är så det är i min familj, härligt! Man får det bästa av två världar.
Jag gav Peter en digital fotoram som jag nu varit totalt upptagen i 2 kvällar med att tanka in bilder i. Peter sökte lite på nätet och hittade en smartare upphägning än den som ingår, som en liten arm man kan fästa på väggen, med andra ord fick den en bra plats i köket under ljusrampen vi vår bänk(jag är allergisk mot sladdar) Poängen med det hela är ju att vi ska kunna njuta av bilderna man tagit och på så sett kan man ju se dem oftare.
Vi har haft en riktigt mysig jul! julen får en helt annan betydelse när man har barn.
Härligt!

2 kommentarer:

Esmeraldah sa...

...det får den absolut!

Annaomlivet... sa...

Bästa bilderna ever!!!!
Ser ut att vår son väljer bort nappen nu dock, får se om han fortsätter då bebisen ska ha en eller om han tycker att han också ska ha då, vågar inte slänga före det.

Låter som ni haft en skön jul!
Ser fram emot att träffas lite!

kram kram