tisdag 13 april 2010

Eric saade och trotsålderns intåg


Morgonen kantades av kamp. Kampen om att gå ur katastrofmorgonen med någon form av stolthet och framgång. Framgång här räknas av oss utbildare av att inte ge-vika-HELA-tiden. Just nu är det väldigt mycket som blir fel. Fel sked. Fel sked till fel fjun. Fel strumpa. Strumpa över huvudtaget. Redan på denna micronivå blir det trams. Bastian vaknade och höll benfast och ihärdigt i ett förkastligt dåligt humör morgonen genom. Resultat, surkärring till morsa som åker iväg till arbetet. Surgubbe som går in i studion och arbetar. Inte vi på varandra, utan mer uppgivet suriga på situation-utveckling-som-vi-tycker-lite-mindre-om. En kass morgon helt enkelt. Skickar HÄR en länk till en sida för oss som kan behöva lite support i trotsdjungeln.

Peter hade finbesök idag av Eric Saade igen. Det börjar lukta färdig platta snart! Kul! Vi försökte oss på en manboykvartett..utan framgång, blyga killar. Men vill man åtnjuta Peters skönsång av manboy så ska man se denna:
..

Eftermiddagen blev bättre till en början, med lite bus utomhus innan kvällens battle satte igång. Jag kan sammanfatta kvällsbestyren med total katastrof. Peter sitter nu och läser om barns utveckling och skickar mig en drös länkar...vi måste nog gå in och studera upp oss ett par pinnhål i detta ämne. Ett arbete där man utexamineras om ca 16 år. Peter konstaterar mumlande från sin dator att toppen vad gäller barns trotsålder ligger vid 3-årsålder. Jösses.
Eric talar ut om sitt problem..

4 kommentarer:

TvillingTur sa...

All lycka och tålamod i dessa tider. Det kan verkligen ta på krafterna. Alldeles för mycket. Men håll ut.

Måste bara kolla läget när jag ser bilderna på Saade hos er. Om möjlighet finns så skulle min musiksal få ännu högre status i skolan med en signerad idolbild eller liknande ;) ...bara så du vet.

Allt gott till er alla.
-tobias.

Linda sa...

trotsålder ÄR tidvis gnagande. barnen blir vissa dagar oigenkänneliga... mina tips är alldeles för simla:
- välj dina strider noga
- låtsas att du inte ser allt så slipper du säga nej konstant
- djupandas
- bli inte arg (världens baggis, I know)
- läs "Ditt kompetenta barn" av Jesper Juul. Jesper is da king, promise.

sista tipset:
- gnäll av dig rejält när du behöver. att ventilera hjälper.

Evelina sa...

Tobias: Tack för glada tillrop! Allt behövs just nu ;-)
Ska flirta lite med Peter och se om vi kan hjälpas åt med en statushöjning av musiksalen, Allt för musiken!
Linda: Tack rara för tipsen! Ska försöka komma över boken av jesper Juul, helt klart!
Kramar till er!

TvillingTur sa...

...i värsta fall får du köra med särskoletricket. särskola slår alltid lite högre när man vill att folk ska bjuda till ;)