torsdag 21 juli 2011

Kolmårdentips och Norrköpingstrip med Dinosaurium

Isglass för tigrar.

Yeeeah!

Bastian med pappa.
Många föräldrar köade för att ta bilder på just sina barn som kikade ut..

Milo letar efter noshörningar.

Smit inte..
Härliga ungar som busar.

och busar..

Du är bäst brorsan!
Ena dagen Kolmården: Fint väder, mycket folk, köer till allt. Ett tips till alla som inte ids vänta i mycket långa köer är att ta med matsäck. Vi visste att de öppnat den nya safarituren där man åker en linbana, men vi visste inte att de tagit bort den gamla "hederliga", där man åker med bilen.
"Man slipper nu köerna" var svaret vi fick när vi frågade om vägen till bilsafarin och vi då blev upplysta om att bilsafarin var borttagen. Att det sedan var 50 minuter stående kö till linbanan, var det ingen som sa. Vi avvecklade denna linbana i tysthet, det var inte ett alternativ med 2 3,5-åringar. Vi gick till delfinariet istället.
Ett tips här är att komma 10 minuter innan showen startar, man får plats endå och slipper köa.
När showen var slut var det packat med familjer som skulle in och se nästa som började 30 minuter senare.

Dinosaurium, som det görs mycket reklam för, den ska vara stor och "Världslig". 20 minuter tog denna tur. 3 varv inräknat i den tiden, i ett stort rum med ca 10 skelett och några fosiler, ett mindre rum med en tv(stod att det skulle vara någon form av 3D...det var det inte) och en skärm man kunde röra på en bild av ett skelett som flöt ut och gjorde mönster, samt 2 lådor med hål där man kunde stoppa ner händerna och känna "geleaktiga-leksaker". En liten dator man kunde peka med en penna för att göra utgrävningar, fungerade sådär.
Besviken. Det roligaste efter denna resan ur pojkarnas perspektiv var "getbajset".
Det roligaste ur vårt perpektiv var nog att se pojkarnas lycka (de 3 senaste bilderna) när de busade med varandra vid en fontän. Lycka!

Inga kommentarer: